چاپ مقاله مشترک عضو هیات علمی و نیروی امریه پژوهش یار دانشگاه در نشریه Mechanics Based Design of Structures and Machines

مقاله مشترک دکتر حسن حیرانی عضو محترم هیات علمی گروه  مهندسی مکانیک دانشگاه بزرگمهر قائنات و دکتر مسعود امین زاده نیروی امریه پژوهش یار دانشگاه بزرگمهر قائنات، با عنوان
 "Mass minimization using the reaction-diffusion level set method by considering local stress constraints in an integral form "
به فارسی "کمینه کردن جرم با استفاده از روش سطوح تراز واکنش-انتشار با در نظر گرفتن قیود تنش موضعی به شکل انتگرالی " در  نشريه  "Mechanics Based Design of Structures and Machines" با  اعتبار " JCR-Q2" و با ضريب تاثیر "2.9" به چاپ رسید.


تحقیقات در بهینه‌سازی توپولوژی با قید‌های تنش نشان داده است که تعریف قید تنش به صورت محلی عملکرد بهتری را در مقایسه با روش‌های کلی ارائه می‌دهد. با این حال، بررسی فرمول‌های قید تنش محلی یک محدودیت را آشکار می‌کند. قید فقط در نقاطی که به طور صریح تعریف شده است برآورده می‌شود و تضمین برآورده شدن در سراسر حوزه طراحی را ندارد. برای رفع این کمبود، این پژوهش از فرم انتگرالی قید تنش استفاده می‌کند. فرمولاسیون انتگرالی به طور نظری تضمین می‌کند که قید تنش در سراسر حوزه طراحی برآورده شود. هدف، کاهش جرم سازه‌های تنش صفحه¬ای با استفاده از روش سطوح تراز (LSM) واکنش-انتشار با در نظر گرفتن قید‌های تنش محلی در این فرم انتگرالی است. این روش از تقریب‌های المان محدود متعارف برای هندسه، جابجایی‌ها و تابع سطوح تراز تعریف شده در حوزه طراحی استفاده می‌کند. قید‌های تنش محلی از طریق یک فرمولاسیون انتگرالی عمومی تعریف می‌شوند. سپس، تابع لاگرانژ به عنوان تابع مجموع هدف و تابع قید ساخته می‌شود. تحلیل حساسیت تابع هدف در یک حلقه بهینه‌سازی بر اساس تغییرات در تابع سطوح تراز، که معادل سرعت حرکت مرز است، انجام می‌شود. در نهایت، مرزهای سازه با حل معادله همیلتون-ژاکوبی با میدان سرعت محاسبه شده به¬روز می‌شوند. برای نشان دادن اثربخشی این رویکرد قید تنش انتگرالی، مطالعه چندین مثال عددی با بارگذاری و شرایط تکیه¬گاهی متفاوت ارائه می‌دهد. نتایج توانایی روش پیشنهادی برای ایجاد توپولوژی‌های بهینه با رعایت قید‌های تنش در سراسر فضای طراحی را نشان می‌دهد.


روابط عمومی و مديريت پژوهشي دانشگاه بزرگمهر قائنات اين موفقيت را به پژوهشگران اين مقاله و خانواده دانشگاه بزرگمهر قائنات تبريك عرض نموده، از خداوند متعال موفقيت روز افزون اين عزيزان را مسئلت مي‌نمايد.

 

مطالب مرتبط