پژوهشگران برتر استان در دانشگاه بیرجند تجلیل شدند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از دانشگاه بیرجند، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری به همراه تقدیر از پژوهشگران برتر استان روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور استاندار خراسان جنوبی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران و پژوهشگران و اساتید برتر دانشگاه های استان در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار و عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه بزرگمهر قائنات به عنوان پژوهشگر برتر معرفی شد.

سید محمدرضا هاشمی ، استاندار خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه اساتید و پژوهشگران موضوعات پژوهشی را در اولویت قرار دهند، اضافه کرد: ما هم حمایت لازم را از طرح‌های پژوهشی مسأله محور و کاربردی پیرامون مسائل استان را خواهیم داشت.


وی با بیان اینکه باید در طرح‌های مختلف توسعه‌ای استان از فکر و اندیشه دانشگاه استفاده کنیم، ادامه داد: من قدردان مدیرانی هستم که برای گره‌گشایی از مشکلات مردم گام بردارند، باید با روحیه جهادی برای خدمت به مردم کار و تلاش کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه برای توسعه خراسان جنوبی دست نیاز به سوی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران دراز خواهم کرد تا بتوانیم گام‌های توسعه را در استان برداریم، اضافه کرد: خراسان جنوبی علاوه بر نیروی انسانی توانمند، ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد.
دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم، گفت: نظام ارزش‌های علم و فناوری دارای زنجیره پیوسته‌ای است. امروز کشوری در دنیا موفق است که از ابتدای این زنجیره تا بازار متعلق به خودش است. معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: حدود 10 سال پیش حدود 95 درصد مواد دارویی ما وارداتی بود اما امروز در این زمینه پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم.


دکتر صالحی خاطرنشان کرد: 59 پارک علم و فناوری و 300 مرکز رشد در کشور وجود دارد و بخش خصوصی باید از نتیجه تحقیقات کشور برای توسعه بهره بگیرد.
وی با بیان اینکه در رتبه هفتم علم در غرب آسیا قرار داریم، یادآور شد: از 83 نشریه علمی کشور، 13 نشریه فارسی است که در پایگاه‌های علمی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است و زبان فارسی در رتبه نهم دنیا در این زمینه قرار دارد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یک هزار و 900 مجله تایید شده در وزارت علوم داریم و بودجه وزارت در سال 1402 یک میلیارد دلار برای پژوهش بوده که با این اعتبار کسب رتبه 16 جهان معجزه است.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: در پایان برنامه هفتم باید به دو درصد تولید ناخالص داخلی برسیم که اگر به بودجه تحقیق و توسعه کشور سالی یک میلیارد دلار اضافه شود به دو درصد تولید ناخالص داخلی خواهیم رسید.
در این مراسم از 65 پژوهشگر برتر استان شامل: دانش آموز محقق برتر، بانوی فعال در عرصه اشتغال و کارآفرینی، پژوهشگر برتر دانشگاه‌های استان، معلم برگزیده، دانشجوی محقق برتر، پژوهشگر برتر دستگاه‌های اجرایی، نخبه برگزیده، پژوهشگر برتر حوزه پزشکان، مهارت آموز برگزیده، مربی فناور برگزیده و صنعتگر برگزیده و فناور برتر استان، تولید کننده برگزیده محصولات کشاورزی، کارآفرین برگزیده و مدیر مرکز تحقیقاتی برتر استان تجلیل به‌عمل آمد.

شایان ذکر است، دکتر علی محمدیان، عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه بزرگمهر قائنات در این مراسم به عنوان پژوهشگر برتر این دانشگاه  معرفی شد.