جشنواره زعفران و زرشک در دانشگاه بزرگمهر قائنات برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، همزمان با پنجم آبانماه بعنوان “روز ملي زعفران”در تقويم رسمي كشور، با حضور مسئولین استانی و شهرستانی  جشنواره زعفران و زرشک در تالار شهدای خدمت دانشگاه بزرگمهر قائنات برگزار شد.


محمد محمدی فرماندار شهرستان در ابتدا با بیان اهداف برگزاری جشنواره زرشک و زعفران در خراسان جنوبی، گفت: هدفمان از برگزاری جشنواره زرشک و زعفران معرفی تولیدات دانش‌بنیان و توجه به شرکت های فعال مربوطه آن، تقویت معیشت کشاورز، کمک به بازاریابی، آموزش بهره‌برداری و بوم گردی ایجاد شده در سطح استان خراسان جنوبی و به خصوص شهرستان قاینات شده است.


در ادامه محمدحسین اکبری، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این جشنواره با اشاره به سطح زیر کشت زعفران در خراسان جنوبی، مربوط به شهرستان قاینات که حدود ۳۰ درصد است، گفت: شهرستان قاینات رتبه نخست برداشت زعفران را در استان به نام خود داشته و این محصول از با کیفیت‌ترین نوع خود در بازار است.


وی تاکید کرد: برای افزایش کیفی و کمی زعفران باید از شرکت‌های دانش بنیان استفاده شود و  عمر بالای بیش از ده سال، مزارع کاشت زعفران یکی از دلایل کاهش تولید زعفران در استان بوده در حالی که حتماً باید بعد گذشت ۶ سال پیاز زعفران به زمین جدید منتقل شود.


در پایان این جشنواره از دکتر حمید مرتضی پور عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک که دو دستگاه "خشک کن خورشیدی زرشک" و "خشک کن زعفران با جریان هوای موازی" را طراحی و بهره برداری نموده اند و دکتر حسین غلامعلی نژاد رئیس گروه کارآفرینی، نوآوری و ارتباط با صنعت دانشگاه که فعالیتهای قابل توجهی را در جهت ایجاد ارتباط مابین دانشگاه و صنایع تبدیلی و فرآوری زعفران و زرشک داشته اند تقدیر شد.


اجرای موسقی حماسی، موسقی مقامی از دیگر برنامه های این جشنواره بود.