آزمایشگاه هوش مصنوعی و ساختمان مرکز کارآفرینی دانشگاه افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، ظهر شنبه 28 مهر ماه 1403 با حضور اسحاقی نماینده مردم شریف شهرستان های قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، محمدی فرماندار شهرستان قائنات و جمعی از روسای ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان قائنات،اعضای مجمع حامیان، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه بزرگمهر قائنات ساختمان شماره 2 مرکز کارآفرینی و آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه بزرگمهر قائنات افتتاح شد.


دکتر شکیب درآیین افتتاح مرکز کارآفرینی دانشگاه با بیان اینکه احداث این ساختمان در راستای تامین فضای کالبدی مرکز نوآوری و کارآفرینی بوده افزود: ساختمان شماره 2 مرکز کارآفرینی دانشگاه با زیر بنای 260 متر مربع و اعتبار بالغ بر 12 میلیارد ریال به بهره بردای رسید که بیش از ۵۰ درصد آن با مساعدت مالی بنیاد توسعه فرهنگی و توانمندسازی سپهر قاین از محل مسئولیت اجتماعی شرکت فراسیستم افق و خیر نیک اندیش آقای مهندس صدر قاینی تامین اعتبار شد.

وی ضمن تشکر از مدیر عامل و اعضای هیات مدیر بنیاد سپهر و خیر نیک اندیش مهندس صدر قاینی، اظهار امیدواری کرد که کمک و مساعدت خیرین به دانشگاه بزرگمهر قائنات منجر به توسعه هر چه بیشتر زیرساختها گردد.


رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات در ادامه به ایجاد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: حوزه هوش مصنوعی یکی از اولویت‌های تحقیقاتی این دانشگاه است و بدین منظور و با توجه به ایجاد این رشته در دانشگاه، آزمایشگاه هوش مصنوعی و مرکز محاسبات سریع راه اندازی شد.
دکتر غلامعلی نژاد رئیس گروه کارآفرینی، نوآوری و ارتباط با صنعت دانشگاه در ادامه مراسم با بیان اینکه مرکز کارآفرینی حلقه اتصال دانشگاه با صنعت است گفت: در مرکز کارآفرینی دانشگاه بزرگمهر قائنات چندین هسته فناور فعالیت می کنند، که با تلاش صورت گرفته با چند واحد صنعتی در حال حاضر قرارداد امضا شده است.


این عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه به راه اندازی آزمایشگاه هوش مصنوعی و مرکز محاسبات سریع دانشگاه اشاره کرد و افزود: این مرکز به منظور دسترسی آسان و بر اساس تقاضای کاربران از طریق شبکه به مجموعه ای از سرورها، فضای ذخیره سازی و برنامه های کاربردی راه اندازی و با بهره گیری از سرورها و پردازنده های پیشرفته CPU و GPU تجهیز شده است، که شامل 960 هسته پردازشی معادل با 2400 رشته پردازشی، 480 گیگا بایت حافظه اصلی و بیش از 20 ترابایت حافظه ذخیره‌سازی و پردازنده های CPU نسل 14 و GPU های Nvidia geforce 4090, 4080, 3060 می‌باشد و توانایی سرویس دهی به چندین نفر به طور همزمان را دارد.


وی افزود: مرکز محاسبات سریع دانشگاه هم‌اکنون آماده ارائه سرویس به اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران در سطح دانشگاه بزرگمهر قائنات بوده و تیم مدیریتی و فنی مرکز در تلاش است تا بتواند در آینده‌ای نزدیک قابلیت‌ها و سرویس‌های آن را گسترده‌تر کند، به طوری که دیگر مراکز علمی و صنعتی از سرویس‌های آن بهره مندگردند.


سلمان اسحاقی نماینده مردم شریف شهرستان های قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری هوش مصنوعی است افزود: دانشگاه بزرگمهر قائنات از معدود دانشگاههای دارای رشته هوش مصنوعی در شرق کشور است، و امروز برای افتتاح آزمایشگاه هوش مصنوعی در این دانشگاه خوشحال و خورسندیم.

وی با تاکید بر اینکه باید از مزیت های رشته هوش مصنوعی، هم از نظر کیفی در ارتقا علمی و هم از نظر کمی در برخورداری از تجهیزات بهره ببریم گفت: امیدورایم با این رویه که در دانشگاه بزرگمهر قائنات شروع شده، شاهد موفقیت ها و دستاوردهای مهم علمی و پژوهشی در این زمینه باشیم.